LinkedIn

Avança professionalment amb Linkedin

Actualment LinkedIn compta amb 727,6 milions d’usuaris actius. Un 43% d’aquests usuaris són dones i el 57% restant són homes. De tots aquests, 727,6 milions de persones el 40% utilitzen a diàriament LinkedIn.

 

Espanya se situa en el setè país amb més usuaris en aquesta xarxa social amb 14 milions de persones. El país que ocupa la primera posició en el ranking és Estats Units, amb 170 milions d’usuaris.

 

Però, què és Linkedln?

 

Linkedln és una plataforma que es va fundar l’any 2002 per posar en contacte a professionals amb altres persones o empreses. L’objectiu d’aquesta xarxa social no és només buscar treball sinó també pots trobar idees, gent amb la que fer negocis o promocionar el teu servei, producte o coneixements sobre un tema.

 

 

Com funciona Linkedln?

 

La primera utilitat que ens proporciona Linkedin és la d’utilitzar-lo com a repositori per al nostre currículum personal. El primer que ens demana quan ens creem un usuari és emplenar tota la informació laboral, acadèmica, de competències i de coneixements que tenim. El mateix Linkedin ens guia pas a pas per anar emplenant cadascuna de les seccions de la millor manera, i ens diu el nivell de precisió del nostre CV segons la quantitat d’informació que hi hem afegit.

 

Podríem dir que la utilitat més important d’aquesta xarxa social és la capacitat i facilitat que ens dona per connectar amb altres professionals. El tipus contactes i la seva relació professional amb nosaltres són el que diferència aquesta xarxa de la resta.

 

 

Un cop tenim el nostre perfil omplert i hem connectat amb companys, professionals o clients del nostre sector, el següent pas és generar activitat a la xarxa social comentant i realitzant publicacions.

 

Perquè aquestes publicacions siguin útils i generin interès, han d’estar centrades en l’àmbit professional: notícies sobre el sector, avanços en investigacions, ofertes de treball, opinions personals sobre algun àmbit laboral, etc. Poden contenir text i es poden combinar amb fotos, vídeos, enllaços o enquestes i els nostres contactes hi podran interactuar. Les publicacions han d’aportar algun valor.

 

Aquesta és la millor xarxa per al networking ja que, a més de poder crear i compartir contingut, et permet enviar i rebre missatges privats que et poden servir per trobar nous clients, fer una cerca activa de personal o crear sinergies amb altres professionals o empreses.

 

En aquesta plataforma has d’evitar temes sobre la teva vida privada (per això ja estan altres xarxes socials com Facebook o Instagram), ja que aquest no és l’objectiu d’aquesta xarxa.

 

Hem d’utilitzar el Linkedin per definir la nostra marca personal, per això hem de tenir clar els coneixements que volem difondre i marcar uns objectius clars.

 

 

Si estàs interessat en obtenir més funcionalitats del teu compte de Linkedin, tens l’opció de subscriure’t a diferents plans Premium per un cost mensual.

 

A continuació, et detallem les diferències que hi ha entre el compte gratuït i els plans Premium de Linkedin:

PLA GRATUÏT

– Trobar i tornar a connectar amb col·legues de treball i companys de classe.

– Sol·licitar i proporcionar recomanacions.

– Buscar i visitar els perfils d’altres usuaris de LinkedIn.

– Rebre un nombre il·limitat de missatges privats.

– Desar fins a tres cerques de feina i rebre alertes setmanals sobre aquestes cerques.

PLANS PREMIUM

– Premium Career: t’ajuda que et contractin i avançar en la teva vida professional.

– Sales Navigator: t’ajuda a generar possibles clients i a crear la teva pròpia clientela.

– Recruiter Lite: t’ajuda a trobar i contractar candidats.

– Premium Business: t’ajuda a obtenir informació detallada de les empreses i a ampliar encara més el teu negoci.

– LinkedIn Learning: t’ajuda a millorar les teves aptituds i a aprendre’n de noves.

 

Utilitzant de forma estratégica totes les eines i possibilitats que ens brinda Linkedin, podem aconseguir els nostres objectius professionals.

 

Som el Business Center de Badalona, per donar visibilitat i possibilitats al teu negoci.

Espai 114 junts formem un equip; volem inspirar-te i acompanyar-te.