Financiación para emprendedores

Finançament per a emprenedors

En aquest article et donem algunes opcions perquè sigui més fàcil saber com has de finançar-te i quins tipus de finançament per a emprenedors existeixen.

El nostre centre de negocis sempre està ocupat per emprenedors. Molts d’ells ja tenen un negoci en el camí, però altres comencen en el nou viatge.

Si estàs iniciant el teu projecte empresarial sempre és millor començar amb un capital inicial per tenir capacitat d’inversió.

 

  1. CAPITAL PROPI I CAPITALITZACIÓ DE L’ATUR

Pots iniciar la teva idea de negoci amb els teus propis estalvis, però si no tens i estàs cobrant la prestació d’atur pots sol·licitar la capitalització de la mateixa anant a l’ Oficina de Servei Públic d’Ocupació de la teva ciutat. Es tracta d’un pagament únic de totes les quotes que et pertanyen per desocupació.

 

  1. PRÉSTECS ICO

Línies de finançament que ofereixl’Institut Oficial de Crèdit (ICO) i adreçades a emprenedors, PIMES i autònoms. Tenen condicions financeres molt atractives i permeten finançar el 100% de la inversió.

Aquests préstecs són una alternativa financera per a emprenedors i PIMES que es renova cada any. Pràcticament cada any s’ofereixen les següents línies ICO:

ICO Empreses i Emprenedors

ICO Garantia SGR

ICO Crèdit comercial

ICO Internacional

ICO Exportadors

ICO Canal Internacional

 

  1. SUBVENCIÓ PÚBLICA

Es tracta d’un finançament per a una empresa ja constituïda i no per a un emprenedor que inicia la seva activitat. Hi ha ajudes per a autònoms d’administracions autonòmiques o estatals o per a projectes més internacionals: la Unió Europea. Estan vinculats al compliment dels requisits i la seva adjudicació és a mitjà-llarg termini.

 

  1. FINANÇAMENT BANCARI

Són crèdits per a emprenedors i solen demanar garanties i certa solvència.

Són més difícils d’aconseguir, però si vostè té un petit capital inicial, els bancs són més receptius a la seva concessió. D’aquesta manera, es converteixen en socis del seu propi negoci.

Les principals vies de finançament que ofereixen els bancs són les següents:

Línies de descompte.

Préstecs hipotecaris.

Préstecs personals a mitjà o llarg termini amb més interessos.

Crèdits empresarials, crèdits immediats per a autònoms, etc.

 

  1. PRÉSTEC PERSONAL D’EMPRESES PRIVADES

Empreses que actuen com a font de finançament. Són diners ràpids, però el tipus d’interès sol ser molt alt i el període d’amortització curt.

 

  1. CROWFUNDING I CROWDLENDING

El crowdfunding és un tipus de finançament col·lectiu de projectes realitzats a través d’Internet. És una eina de finançament alternatiu per a projectes empresarials convencionals i altres no tan comuns.

Normalment, demanes una quantitat de diners que la gent et presta sense reemborsament, però a canvi d’alguna cosa simbòlica o un servei. Tens un article més estès sobre crowfunding a la pàgina web de Lladó Grup Consultor.

D’altra banda hi ha crowdlending, que seria similar al crowdfunding, però a les persones que ofereixen els diners se’ls ofereix un alt tipus d’interès.

 

  1. BUSINESS ANGELS

Solen ser inversors individuals que arrisquen la seva riquesa invertint en projectes empresarials de posada en marxa on veuen opcions reals de rendibilitat.

 

Com pots veure, hi ha moltes maneres de finançar el teu projecte. Si necessites trobar la teva font de finançament per a emprenedors, a Espai 114 et podem ajudar ja que comptem amb un equip d’assessors.

 

Som el Business Center de Badalona, per donar visibilitat i possibilitats al teu negoci.

A l’Espai 114 junts formem equip; volem inspirar-te i acompanyar-te.