Mantenir la seguretat

Protegeix el teu negoci: com evitar estafes en missatges i emails

Al competitiu món dels negocis, mantenir la seguretat de la teva informació personal i bancària és essencial. Els autònoms i les petites empreses són sovint el blanc d’estafes i atacs cibernètics, i és per això que avui et portem alguns trucs efectius per evitar caure al parany de missatges i correus electrònics fraudulents. 

A Espai 114, ens preocupem per la seguretat de la teva empresa, per la qual cosa volem compartir amb tu aquests consells clau per mantenir a ratlla els estafadors cibernètics.

  1. Mantingues els teus sistemes actualitzats: Un dels errors més comuns és no mantenir al dia els sistemes operatius i programari. Les actualitzacions solen incloure millores de seguretat que protegeixen la teva informació de vulnerabilitats conegudes.

  1. Comprova sempre els remitents: No obris correus electrònics ni missatges de text de remitents que no reconeguis. Els estafadors sovint es fan passar per bancs, proveïdors de serveis o fins i tot col·legues, de manera que verifica sempre l’autenticitat del remitent abans de fer clic a enllaços o descarregar fitxers adjunts.

  1. No revelis informació confidencial: El teu banc o proveïdor de serveis mai no et demanarà que comparteixis informació personal o financera a través de correu electrònic. Si algú ho fa, desconfia i comunica’t directament per telèfon amb l’entitat en qüestió.

  1. Utilitza autenticació de dos factors (2FA): Habilitar l’autenticació de dos factors als comptes en línia afegeix una capa addicional de seguretat. Això significa que, fins i tot si un estafador obté la contrasenya, no podrà accedir al teu compte sense un segon mètode de verificació.

Mantenir la seguretat

 

  1. Aprèn a identificar senyals de phishing: Els missatges fraudulents sovint contenen errors ortogràfics o gramaticals, sol·licituds urgents d’acció i enllaços sospitosos. Si alguna cosa sembla estranya, no dubtis a verificar-ne l’autenticitat abans de seguir endavant.

  1. Fes servir una solució de seguretat fiable: Un programari antivirus i antimalware actualitzat pot ajudar-te a detectar i prevenir amenaces abans que arribin a la safata d’entrada.

Mantenir la seguretat

  1. Educa al teu equip: Si tens empleats, assegura’t que estiguin informats i capacitats per identificar possibles estafes cibernètiques. La seguretat ha de ser una prioritat d’equip.

A Espai 114, estem compromesos amb la protecció del teu negoci i les teves dades. Mantingues a ratlla els estafadors cibernètics seguint aquests consells i assegurant la integritat de la teva informació personal i financera. El teu negoci i la teva tranquil·litat són les nostres prioritats.

Som el Centre de Negocis de Badalona, per donar visibilitat i possibilitats al teu negoci. A Espai 114 junts formem un equip; volem inspirar-te i acompanyar-te.