podcast per empreses

Podcast: comunica’t amb la teva audiència.

La manera en què el públic consumeix continguts no para d’evolucionar i constantment apareixen noves formes de comunicar que ens ajuden a connectar amb els nostres clients.

Cada canal té els seus avantatges i els seus inconvenients, i el format que s’adapta més a l’actualitat és el que més seguidors aconsegueix.

No fa tant de temps que els blogs, com aquest mateix, eren una de les formes de divulgació més consumides. Llegir-los era estar informat i al dia. Amb l’acceleració del nostre ritme de vida i la velocitat amb què consumim els continguts, els podcasts són ara mateix el medi més buscat per informar-se i seguir els temes d’interès.

 

podcasts

El Podcast: en què consisteix?

El podcast és un mètode de distribució de contingut en format d’àudio. El comunicador o l’empresa enregistra i transmet informació sobre un tema mitjançant un monòleg o entrevista.

Aquest contingut es transmet a través d’un canal creat en alguna plataforma de contingut auditiu com SouncCloud, iVoox, Spotify... I es pot consumir tant de manera online com offline, ja que hi ha la possibilitat de descarregar-se els programes.

El fet interessant d’aquest tipus de comunicació és que l’oient el pot consumir amb les mans i la vista lliures. Això el converteix en un format estrella per escoltar mentre es fa altres activitats com esport, tasques de casa o inclús treballar a l’oficina.

Segons lEnquesta Digital News Report de 2020, un 55% dels espanyols afirmava haver escoltat almenys un podcast en l’últim més.

Si ens centrem en l’audiència, els usuaris entre 45 i 54 anys són els que més en consumeixen, pràcticament en la mateixa mesura dones i homes. Les temàtiques més buscades són història i creences (28,1%), oci (21,5%) i actualitat i societat (13,8%).

 

crear un podcast

Com utilitzar el podcast per arribar als clients?

1. Troba el tema ganxo que farà que el teu contingut els generi interès. Quin coneixement pot oferir la teva empresa que captarà clients potencials?

2. Un cop el trobis, escull el format que millor t’ajudarà a comunicar-lo: una gravació en solitari, una entrevista amb una persona experta…

3. Prepara un esquema dels punts importants a tocar i enregistra l’àudio. Intenta no superar els 40 minuts ni fer-ne menys de 20 per fer-ho més còmode pels oients.

4. Escull la o les plataformes on ho vols publicar. Crea-hi el teu canal i comença a carregar els teus podcasts de forma periòdica per mantenir-te en contacte amb l’audiència.

 

No perdis l’oportunitat de “pujar al carro” d’aquesta nova forma de connectar amb el teu públic objectiu.

 

Som el Business Center de Badalona, per donar visibilitat i possibilitats al teu negoci.

Espai 114 junts formem un equip; volem inspirar-te i acompanyar-te.