Què és el mentoring i com pot ajudar-te?

El mentoring, és una tècnica o procés que té com a propòsit establir una relació d’aprenentatge entre una persona inexperta sobre algun tema o activitat, i un “mentor”, és a dir, una persona amb experiència prèvia en l’assumpte.

Durant aquest procés, la persona mentora brinda el seu suport, coneixements, habilitats, orientació i tota classe d’experiències a l’altra persona per a contribuir amb l’assoliment dels propòsits futurs d’aquesta.

A diferència d’altres procediments, com per exemple el coaching, la mentoring no se centra a arribar a aconseguir un objectiu determinat, sinó que serveix com a referent per a ajudar-te a saber com afrontar situacions, converses o activitats futures amb les habilitats i eines adquirides.

Per això, és important que en aquest procés establim una connexió amb el nostre mentor basada en el compromís mutu, per a arribar a entendre a la perfecció les seves lliçons gràcies a aquesta comprensió i enteniment.

Pel que fa a com podria ajudar-te la mentoring, enumerem diferents beneficis que et pot aportar:

  • Obtenció i desenvolupament d’habilitats: la informació que aprenguem ens servirà per a treballar en el que volem, desenvolupant habilitats amagades i aprenent de noves que ens podran servir en un futur.

  • Orientació personalitzada: el mentor ens coneixerà i ens aconsellarà segons els nostres objectius, d’empresa o de persona. D’aquesta forma l’aprenentatge seria personalitzat per a nosaltres i molt més efectiu, ja que estarà adaptat a la nostra manera de treballar i pensar.

  • Augment de la confiança i motivació: tenir de referència altres experiències i situacions que ens compartirà el mentor, confiarem més en nosaltres i no tindrem tanta por en executar diferents projectes.
  • Millora en la presa de decisions: tenint més confiança en un mateix, sent conscients dels errors que cometem i sabent com solucionar-los, obtindrem una millora en la presa de decisions efectives.


Som el Centre de Negocis de Badalona, per donar visibilitat i possibilitats al teu negoci. A Espai 114 junts formem un equip; volem inspirar-te i acompanyar-te.