ergonomia

Com integrar l’ergonomia en la nostra rutina

Mantenir una bona ergonomia és essencial per cuidar la salut si es passen moltes hores davant la pantalla. L’ ergonomia consisteix a ajustar l’ espai de treball de manera que s’ adapti a les necessitats del cos, permetent que les postures i els moviments siguin el més naturals possible. En implementar correctament aquests principis, es redueix el cansament, es prevenen dolors musculars i millora el benestar general.

 

  1. Postura adequada a la cadira

 

Un aspecte clau és com seure en el lloc de treball. La cadira ha d’ oferir un bon suport a l’ esquena, especialment a la zona lumbar, que correspon a la part baixa de la columna. És important que tota l’esquena estigui recolzada en el respatller, i amb el maluc cap enrere, no a la vora de la cadira. A més, cal assegurar-se que els peus estiguin completament recolzats a terra i que els genolls formin un angle de 90 graus. D’aquesta manera, es distribueix el pes de manera uniforme i s’evita tensió innecessària a la columna.

 

 

  1. Posició correcta de la pantalla

 

Un altre element essencial en ergonomia és la col·locació de la pantalla. Aquesta ha d’estar just al davant, a una distància d’entre 50 i 70 centímetres dels ulls. La vora superior de la pantalla hauria d’ estar a l’ alçada dels ulls, o lleugerament per sota, de manera que no calgui inclinar el cap cap amunt o cap avall. Això ajudarà a prevenir tensions al coll i cansament visual.

  1. Posició adequada dels braços i canells

 

El ser ergonòmic també se centra en la postura dels braços en treballar. Els colzes han d’ estar alineats amb la vora de la taula i formar un angle de 90 graus. Els avantbraços i canells s’ han de mantenir en línia recta mentre s’ escriu o s’ utilitzi el ratolí. Aquest tipus de postura ajuda a reduir la tensió muscular i evita problemes com la síndrome del túnel carpià. Si es nota pressió als canells, un suport encoixinat podria ser una bona opció.

 

  1. Il·luminació apropiada

 

L ‘ ergonomia no només abasta postures, sinó també altres factors de l’entorn com la il·luminació. L’ideal és aprofitar la llum natural, però cal assegurar-se que aquesta no incideixi directament sobre la pantalla ni des del darrere per evitar reflexos. És preferible que la llum entri de manera lateral. Si es treballa amb llum artificial, el correcte seria utilitzar una làmpada que il·lus·ludi adequadament sense generar ombres ni enlluernament a la persona.

 

 

  1. Pauses i moviment

 

Fins i tot si es manté una postura ergonòmica, estar assegut per un llarg període de temps pot generar fatiga muscular. Per això, és recomanable fer petites pauses cada hora. Aixecar-se, estirar-se i moure’s una mica. Aquestes pauses no només ajuden a alliberar tensió muscular, sinó que també milloren la circulació i permeten recarregar energies per acabar de fer la feina en les millors condicions.

 

Som el Centre de Negocis de Badalona, per donar visibilitat i oportunitats al teu negoci. A Espai 114 formem un equip junts; volem inspirar-te i acompanyar-te.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari