kumi sneakers

Kumi Sneakers, les noves sabatilles veganes

Kumi Sneakers és una empresa de creació recent, amb un immens desig de fer les coses bé. Es tracta d’una marca de sabatilles sostenibles.

Els seus ideals són:

Respecte i amor pels animals.

Sostenibilitat en la indústria de la moda: apostant per un canvi cap a la moda sostenible elaborada amb materials reciclats i vegans.

Suport a la producció local: reduint l’impacte del CO2 i col·laborant en l’economia del medi ambient.

 

Són clients de Lladó Grup Consultor i Espai 114 des que van començar aquesta aventura i avui comencen una nova, el finançament. Volem que coneixeu aquesta empresa i el camí que estan recorrent.

L’Alexandra i el Sergio ens responen a les preguntes que els formulem:

 

Què són les KUMI SNEAKERS? Per què sabatilles veganes?

KUMI Sneakers és una marca de sabatilles sostenibles, fabricades amb materials vegans, és a dir, que no tenen components animals, i reciclats, donant una segona oportunitat a materials com el plàstic, que no es descompon.

 

La nostra filosofia de marca es basa en tres pilars: el respecte i l’amor pels animals, una indústria de la moda sostenible i el suport a l’economia local. Així que un dels nostres requisits a l’hora de crear el nostre model Classic KS és que els materials fossin vegans.

A més, volíem trencar amb la idea que les coses veganes són avorrides, creant un disseny original, colorit i urbà.

 

Per què ens vau triar a nosaltres, Espai114 per domiciliació i Lladó per als serveis de consultoria?

En un inici vam anar a assessorar-nos sobre la creació d’una empresa a la Cambra de Comerç de Barcelona i allà ens van recomanar els serveis de Lladó.

Després de posar-nos en contacte i avaluar la proposta que ens van enviar, vam veure que complien el nostre principal requisit: poder posar a les seves mans totes les gestions en relació amb l’empresa i despreocupar-nos per temes que no coneixem, ja que els serveis que ofereixen són molt complets i hi ha un equip d’experts amb molta experiència al darrere.

A més, com som una empresa online, no disposem d’un espai físic per domiciliar la nostra empresa. Un dels avantatges del món online és no haver de llogar un local i d’alguna manera estalvies una despesa. No obstant això, és un requisit necessari a l’hora de constituir una empresa. Des de Lladó ens van oferir els seus serveis d’Espai114 i vam veure que no només podem domiciliar l’empresa, sinó que podem utilitzar l’espai de coworking quan és necessari i que hi ha comunicació directa amb l’equip (per exemple, ens notifiqueu si rebem correu postal) i que es preocupa pel desenvolupament del nostre projecte. Així que estem molt contents amb el tracte i el servei rebut.

 

Què fa especial el vostre procés de producció?

Seguint la nostra filosofia de marca, les nostres sabatilles són cruelty free. És a dir, que no s’experimenta amb animals en cap moment en el procés de producció.

Les nostres sabates es produeixen a Elx en una fàbrica de calçat amb molta experiència en el sector. És imprescindible per a nosaltres tenir una estreta relació amb els nostres proveïdors que ens permeti tenir una comunicació constant, saber que es compleixen les condicions de treball adequades i assegurar-nos que es té cura de cada detall de la producció.

 

És un producte nacional? Prioritzeu KM0?

Com hem esmentat, les nostres sabates es fabriquen a Elx i estan dissenyades a Barcelona. A més de prioritzar una estreta relació amb els nostres proveïdors, també vam optar per fabricar a Espanya per reduir les emissions de CO2 de transport i donar suport a l’economia local.

 

Quins considereu que són els elements bàsics que un projecte emprenedor ha de reunir per tenir èxit i créixer?

Pensem que les principals qualitats que hauria de tenir un projecte emprenedor són: tenir molt ben definit el teu producte o servei, especialment identificar el seu valor diferencial, crear un pla que t’ajudi a avançar pas a pas sense perdre el teu camí, assessorar-te de persones especialitzades en el teu camp per donar-te suport en tasques en què no tens experiència, i finalment, treballar molt dur i ser conscients de com és el sector on es vol pertànyer.

 

Per què vau optar per aquest tipus de finançament crowdfunding?

El crowdfunding et permet fixar el teu objectiu segons les necessitats del teu projecte, per exemple, pots demanar 1.000€ o 50.000€ , el que tu creguis necessari per poder dur a terme el teu projecte. A més, permet a persones tant conegudes i desconegudes donar suport i valorar el teu projecte, així que gràcies a les aportacions també coneixes la viabilitat de sortir al mercat i el possible èxit que tindràs. Hi ha projectes que han recaptat un 200% més que el demandaven, pel que ara són marques consolidades i reconegudes en el seu sector. D’altra banda, no estàs lligat a les entitats financeres, i tant si estàs aconseguint el teu objectiu de campanya com si no, no estàs endeutat.

 

Per què Kickstarter?

Hem decidit optar per la plataforma Kickstarter perquè és una de les més importants pel que fa al crowdfunding. És una plataforma internacionalment coneguda que a dirari compta amb moltes campanyes actives de diferents temàtiques. També és molt senzill i intuïtiu crear una campanya a la seva plataforma.

Per accedir a la campanya Kumi Sneakers, podeu fer clic aquí.

 

En què es basa la campanya de crowdfunding que llanceu en aquesta plataforma?

El nostre objectiu és recaptar els diners necessaris per poder llançar la nostra marca al mercat. En la campanya expliquem d’una manera molt transparent què ens ha portat a crear KUMI Sneakers i tot el que envolta la marca, des de materials, el procés de producció, fins a certificacions i col·laboracions.

Les persones que contribueixin al nostre projecte (o backers) a canvi de la seva donació rebran com a recompensa un pack de sabates que pot ser un parell, dos parells, tres parells o sis parells en funció de l’import aportat.

En el moment de la campanya, es tracta d’una prevenda, ja que les sabates no estan produïdes encara (per això l’objectiu de crowdfunding). Un cop finalitzada la campanya i assolit l’objectiu econòmic, s’envia una llista a la fàbrica per preparar totes les comandes i enviar-les el més aviat possible als nostres backers.

 

Teniu pensada una campanya de comunicació sobre aquest finançament? Ja l’heu començat?

Sí, ja hem començat amb accions prèvies a la campanya.

Avui en dia, encara que tinguis una idea i un projecte molt potent, és molt important comunicar-ho perquè en cas contrari, tot l’esforç i el temps invertit es pot quedar en res. És per això que, des de fa quinze dies aproximadament vam començar amb accions publicitàries que anirem incrementant amb l’inici de la campanya.

 

Un cop completat el pla de finançament, teniu previst obrir una passarel·la de pagament a la vostra pàgina web? Com serà la comercialització?

Un cop finalitzada la campanya de crowdfunding, les sabates Classic KS es podran comprar a través de la nostra pàgina web i amb enviaments a tot el món.

 

Com dieu a la vostra web, Kumi Sneakers és molt més que un projecte de sabatilles veganes, aposteu per la sostenibilitat i el canvi en la societat i això mereix més que un lloc en el mercat.

Estem encantats que ens hagueu concedit aquesta entrevista i des d’Espai 114 us desitgem molts èxits.

 

Som el Business Center de Badalona, per donar visibilitat i possibilitats al teu negoci.

A Espai 114 junts formem un equip; volem inspirar-te i acompanyar-te.