despatxos privats autònoms freelance Badalona Espai114 centre de negocis business center

Lideratge d’equips

El lideratge i la gestió d’equips poden semblar un treball senzill, però si es fan incorrectament poden acabar generant problemes seriosos.

És per això que les persones a càrrec de prendre decisions en una organització empresarial han de saber com liderar un grup de persones.

Algunes persones pensen que el líder i el cap és el mateix, però aquesta afirmació no és certa, són dos conceptes totalment diferents. L’estil de lideratge de l’equip és molt diferent si ets líder o si ets cap, per la qual cosa és molt important saber com diferenciar-los, així com saber quines són les seves característiques i formes d’actuar.

En definitiva, un cap se centra en complir els objectius de l’empresa en els temps que es requereixi independentment del component emocional del seu equip de treball. D’altra banda, el líder s’encarrega de la gestió dels equips tenint en compte el component emocional del seu equip de treball, i habitualment té formació o coneixement en intel·ligència emocional.

Un líder és el tipus de gerent que les empreses han de mantenir i evitar perdre en la seva organització, perquè sabran com treure el millor de les persones que componen el seu equip per tal d’aconseguir els objectius fixats.

Cada líder ha d’obtenir i desenvolupar habilitats que li permetin liderar un equip. De vegades aquestes capacitats ja estan presents en la pròpia persona, i de vegades no. Afortunadament amb molt treball i bona formació podem desenvolupar aquestes capacitats.

A La Sala d’Espai114 s’imparteixen diferents cursos totalment subvencionats, i entre ells està el curs de Lideratge d’equips.

Aquest curs pretén ajudar-te a aconseguir els següents objectius per ser un bon responsable d’equip:

  • Incorporar aprenentatges de noves formes de ser.
  • Produir un canvi en la forma d’observar les situacions per declarar oportunitats.
  • Prendre mesures en funció del que vulguis aconseguir, fomentant els compromisos amb els resultats, separant-ho de les teves explicacions.
  • Liderar equips amb autoconeixement i control.
  • Saber definir i identificar situacions de lideratge.
  • Definiu objectius per a un grup que has de liderar.
  • Incorporar eines motivacionals en el lideratge d’equips
  • Incorporar tècniques de negociació de conflictes grupals.

 

Necessites millorar les teves habilitats de lideratge i ser un bon líder per al teu equip? Si és així, no dubtis a apuntar-te a la nostra pàgina web!

Som el Business Center de Badalona, per donar visibilitat i possibilitats al teu negoci. A Espai114 junts formem un equip; volem inspirar-te i acompanyar-te.

 

 

 

 

 

1 resposta

Els comentaris estàn tancats.