estalvi energetic a l'oficina

Estalvi energètic a l’oficina. És possible?

Estalvi energètic. Normalment, es parla de l’estalvi energètic d’una casa, però no és l’únic lloc on hi han despeses d’energia desmesurada pel medi ambient, sinó que també es dóna a les oficines on treballem.

Gairebé passem les mateixes hores a l’oficina que a casa, o inclús més. És per això que hem de prendre mesures semblants.

Segons les característiques de l’espai que utilitzem a l’oficina, hi ha diferents maneres d’estalviar energia.

Ara bé, com podem portar a terme sistemes d’estalvi energètic a les nostres oficines, o espais de treball com els coworking?

La llum i l’electricitat són dos factors molt importants. Podem estalviar energia fent servir llums LED i, si el nostre espai ho fa possible, aprofitant la llum natural. També és molt important quan marxem de l’oficina, deixar tots els aparells elèctrics apagats, ja que encara que es quedin en repòs, continuen consumint electricitat.

 

estalvi energètic

La ventilació i la climatització també són una part rellevant a l’hora d’estalviar energia. Si podem, hem de mantenir les finestres obertes quan la temperatura exterior és agradable, així evitarem encendre aires condicionats. D’igual manera, si tenim aire condicionat o calefacció encesos, mantenir portes i finestres tancades, per a un bon aprofitament dels recursos.

Els espais on no hi ha personal, com sales de reunions, lavabos… No ens cal mantenir-los refrigerats.

També és important, que els termòstats de l’oficina estiguin programats amb una temperatura òptima i recomanada d’entre 20° i 22° a l’hivern i d’entre 23° i 25° a l’estiu.

I per últim, però no menys important, estalviar paper i reciclar-lo és una altra manera de contribuir.

Fer servir paper reciclat, imprimir els mínims documents possibles i intentar enviar-los online. Si són documents que hem d’imprimir, podem fer servir la doble cara i el format blanc i negre.

Aquestes són algunes de les opcions que podem posar en pràctica per contribuir en l’estalvi energètic de les nostres oficines.

A més a més, fent clic aquí, teniu una guia d’estalvi i eficiència energètica en oficines i despatxos.

Som el Business Center de Badalona, per donar visibilitat i possibilitats al teu negoci.
A Espai 114 junts formem un equip; volem inspirar-te i acompanyar-te.