Addicció al mòbil en temps de coronavirus

La veritat és que hi ha moltes persones addictes al mòbil i el més probable és que encara no ho sàpiguen, sobretot perquè s’ha normalitzat tant el seu ús que no és estrany veure a algú caminant pel carrer i mirant l‘smartphone.

La nomofòbia és la paraula que defineix aquesta addicció, i significa “por irracional a estar sense el telèfon mòbil. Aquesta paraula prové de l’anglès: “no mobile phone phobia”.

 

COM SABER SI UNA PERSONA ÉS ADDICTA AL MÒBIL
  • Utilitza el mòbil mentre veu la tv o simplement la té encesa però prestant atenció només al telèfon.
  • La persona està constantment pendent del telèfon inclús quan està amb més gent mantenint una conversa.
  • Si la persona està nerviosa o irritada quan no té el telèfon mòbil a prop, si no té cobertura o s’està quedant sense bateria.
  • Quan s’arriben a tenir problemes físics com contractures musculars, ulls secs…
  • Roba les seves hores de son per dedicar-les a les xarxes socials.

 

Existeixen algunes apps per comprovar si ets addicte, les quals fan una estadística de quantes vegades desbloqueges el mòbil. D’aquesta manera pots veure si realment fas un ús excessiu.

 

TECNOLOGIA I CORONAVIRUS

En aquests moments que estem vivint, també existeix el perill a l’excés de la manipulació d’aquest gadget.

A conseqüència de la pandèmia del Coronavirus les persones ens hem hagut de confinar a les nostres cases i això ha fet que es paralitzés pràcticament a món sencer.

Plataformes d’oci com Netflix o HBO tenen una gran quantitat de subscriptors durant aquests dies. Les escoles i universitats per tal de fer seguiment de les classes utilitzen programes com Blackboard o Google Classroom i les empreses volen normalitzar el contacte amb els seus treballadors mitjançant reunions a través de Teams ja què gran part de les plantilles teletreballen aquests dies.

A més d’aquestes aplicacions, juntament amb WhatsApp, Skype i similars ens estan permetent estar en contacte amb tot el nostre cercle social, distanciats per la quarantena del Covid-19.

 

 

Per tant, hi ha un gran nombre de persones connectades durant la major part del dia per un motiu o per l’altre.

Així què, en aquests moments, més que mai, hem d’estar alerta i fer un ús responsable del mòbil i la tecnologia. I és què “a major exposició, més risc” això és el que els especialistes de les addiccions tecnològiques argumenten.

Som el Business Center de Badalona, per donar visibilitat i possibilitats al teu negoci.

A Espai114 junts formem un equip; Volem inspirar-te i acompanyar-te.