banys de bosc

Banys de bosc i els seus beneficis per a l’empresa

En les darreres dècades, la progressiva urbanització de les societats on vivim ha augmentat moltes malalties psicològiques, com l’ansietat, l’insomni, l’estrès o la depressió. La gran majoria d’aquestes són causades per la nostra forma de gestionar la feina. Per aquest mateix motiu és tan important començar a posar en pràctica els “banys de bosc”.

Fa temps que el terme “banys de bosc” es va donar a conèixer, convertint-se en una pràctica validada per nombrosos estudis que han fet visibles els seus beneficis.

Aquesta teràpia va ser originada a Japó. El seu significat és absorbir l’atmosfera del bosc. Passejar pel bosc, respirar l’aire pur i escoltar el silenci i la tranquil·litat.

No és una simple excursió, sinó que és una passejada meditativa i una activitat terapèutica molt recomanable. A més, té un component espiritual important que promou la comunicació amb la natura.

 

 

És interessant veure com cada persona interactua amb el bosc de manera diferent segons la seva personalitat. La majoria de persones simplement es relaxen, però moltes altres senten gratitud cap al bosc o una gran neteja interior. És una forma meravellosa i molt beneficiosa de connectar amb la natura i amb un mateix.

Els Banys de Bosc també es poden realitzar en grup i els podem aprofitar com una teràpia per millorar la relació d’un equip de treball.

Hi ha algunes empreses que ja han posat en pràctica aquesta experiència grupal, que normalment dura unes 2-3 hores i en la que es duen a terme una sèrie d’activitats personalitzades per arribar a un estat de calma i pau mental que ajudarà a reduir els nivells d’estrès, ansietat i millorar el clima laboral.

A través d’aquesta pràctica, els membres de l’equip obtindran diferents beneficis: millora de la salut física, millora de la salut mental, major creativitat i pensament crític, allunyar-se de la rutina, gaudir d’una nova experiència i millorar en la gestió de les emocions.

 

 

Una pregunta molt comuna quan ens comencem a informar sobre tema és: On puc fer un bany de bosc? Nosaltres et recomanem Musgo Baños de Bosque, una empresa dedicada a realitzar aquestes immersions conscients a la natura i a ajudar-te a aprendre aquesta tècnica de benestar per a tu i també per a la teva empresa.

No t’ho pensis més, millora la teva salut mental i fes que l’energia positiva de la natura entri en contacte amb el teu interior.

Som el Business Center de Badalona, per donar visibilitat i possibilitats al teu negoci. A Espai 114 junts formem un equip; volem inspirar-te i acompanyar-te.