Com gestionar eficaçment la relació amb els nostres clients

Si et dic CRM, pots conèixer el seu significat o et pot sonar a un projecte d’espacial super secret.

 

En cas que no el coneixis, l’acrònim CRM prové de Customer Relationship Management, és a dir, Gestió de la Relació amb el Client.

 

Un CRM no és més (ni menys) que una plataforma que centralitza totes les dades que tenim dels nostres clients i totes les interaccions que realitzem amb ells, en la mateixa base de dades.

A través d’aquest software, podem veure la fitxa de cada un dels nostres clients en la que trobem tota la informació que els relaciona amb la nostra empresa. Podem visualitzar des de les seves dades de contacte, a l’historial de les compres que ha realitzat, als correus electrònics que ha intercanviat amb nosaltres, les factures de les seves compres o altres documents importants.

 

D’aquesta manera, d’un sol cop d’ull, tenim una idea general d’aquest contacte i de la relació que té amb el nostre negoci. Això, a més de facilitar-nos la cerca de dades i evitar una pèrdua de temps innecessària, també ens  estalvia possibles errors o descuits que poden ocórrer fàcilment si no tenim tota la informació a la mà.

Altres aspectes que podem monitoritzar amb un CRM són la gestió d’incidències, la recopilació d’informació a través de formularis web, l’enviament d’SMS, l’automatització de l’enviament de correus electrònics o documents, entre molts altres.

 

Una de les seves grans utilitats és el filtratge de la informació que es mostra de cada client, en funció dels permisos de l’usuari que els està consultant. Amb això, podem donar permís al CEO per veure tota la informació, impedir que els comercials visualitzin informació de carteres que no són seves, o denegar l’accés a informació sensible als usuaris que desitgem.

 

Ser capaç d’accedir al software a través d’Internet i des de diferents dispositius, flexibilitza al màxim l’accés a les dades. Ja sigui treballant des de l’oficina, teletreballant, o des d’una visita al nostre client, podem realitzar qualsevol canvi o actualització de la informació, que serà automàticament visible des de qualsevol altre lloc (per qualsevol usuari que tingui accés al CRM).

 

Com pots saber si el teu negoci necessita un CRM? Fes-te les següents preguntes:

  • Emmagatzemes lainformació dels seus clients en un excel o, pitjor, en llibretes?
  • No saps quina és l’última interacció que has tingut amb un client, quan va ser o qui del teu equip la va dur a terme?
  • El teletreball dificulta que els membres del teu equip accedeixin a la informació actualitzada?
  • Necessites informes sobre l’activitat dels teus clients o monitoritzar les accions que el teu equip realitza dia a dia?
  • Vols simplificar el treball automatitzant l’enviament de missatges a clients o mitjançant la creació d’avisos?

 

Si la resposta a una o més de les preguntes anteriors és SÍ, un CRM serà l’eina perfecta perquè la teva empresa tingui la millor gestió de la relació amb els seus clients.

 

En la nostra secció d’eines d’emprenedoria et recomanem un CRM entre altres aplicacions que facilitaran el dia a dia de la teva empresa.

 

Som el Business Center de Badalona, per donar visibilitat i possibilitats al teu negoci.

A Espai114 junts formem un equip; Volem inspirar-te i acompanyar-te.