badalona emprender emprenedoria emprenedor negoci empresa Badalona Espai114 centre de negocis business center

Els errors més comuns a l’hora d’emprendre

Crec que tots sabem que emprendre no és una tasca senzilla. Volem començar un projecte, mostrar-lo al públic i que aquest projecte tingui una bona acollida, però posar-lo en marxa suposa cometre errors, i aprendre d’ells.

En aquest post volem informar-te d’alguns dels errors més comuns a l’hora d’emprendre.

1. No fer un pla de negoci: Efectivament, has de tenir certs coneixements i eines per a realitzar correctament un pla de negoci. Però la seva importància és tal, que no pots eludir aquest pas inicial. Hauràs de tenir ben clar de quins fons disposes per posar en marxa el negoci i a través d’on els aconseguiràs. També quines despeses afrontaràs. Realitzaràs una previsió d’ingressos i despeses que serà reveladora. És un gran exercici!

 

Si vols que t’enviem un model de pla de negoci, escriu-nos aquí:  Vull un pla de negoci

2. Manca de visió a llarg termini: En iniciar un projecte hem de tenir en compte moltes coses, i una de les més importants és tenir una previsió a curt i llarg termini. Canviaran les necessitats de la població, o seran les mateixes? El mercat serà el mateix en 2 o 3 anys? El producte o servei que ofereixo seguirà sent viable? Tenir una visió de negoci a llarg termini pot impedir que el llançament del producte fracassi.

3. Manca de comunicació: La comunicació és bàsica, i a l’hora d’oferir un producte hem de saber comunicar i projectar el que volem d’aquest producte. Els clients han de saber en tot moment que representes i que et diferencia de la gran competència. La diferenciació és un punt clau per a aconseguir l’èxit.

4. Falta de lideratge: Darrere d’una empresa ha d’haver-hi una persona capaç de dirigir-la cap al camí correcte. Aquesta persona ha de ser un líder, i ha de saber comunicar, a més de comptar amb una sèrie de coneixements que ajudin al desenvolupament del producte. Ha de ser persistent, constant i tenir una bona actitud a l’hora d’afrontar nous reptes i superar situacions difícils.

5. No aprendre dels errors: Tots cometem errors, és molt comú, , i això no és sinònim de fracàs, tot el contrari, ens donarà l’oportunitat d’aprendre a fer les coses correctament. No cal rendir-se fàcilment, s’han d’afrontar els problemes, i sobretot, aprendre dels errors i no repetir-los.

Són diversos els motius pels quals pot fracassar un emprenedor, però la manca de comunicació i lideratge, el no tenir en compte el que pot succeir a llarg termini o no aprendre dels errors són alguns dels errors més comuns. Si vols que la teva idea de negoci prosperi, tingues molt en compte l’explicat en aquest post.

Som el Business Center de Badalona, per donar visibilitat i possibilitats al teu negoci.

A Espai114 junts formem un equip; volem inspirar-te i acompanyar-te.