Errors que cometen els emprenedors

Emprendre un negoci és una aventura, i com totes les aventures, implica certs riscos. Alguns d’aquests són evitables, però d’altres poden ser errors que tirin el teu esforç per la borda.

En aquest blog parlarem dels errors més comuns que s’acostumen a cometre, ja sigui per falta d’experiència, per desconeixement de l’entorn empresarial o per males decisions comercials.

Emprendre sovint comporta molts més passos i obligacions del que ens podíem haver imaginat abans de començar. 

El primer cop que emprenem ens trobarem amb entrebancs per superar i és habitual cometre errors. La recomanació és no desesperar ni deixar que la por s’apoderi de nosaltres. Informa’t tot el que puguis abans de començar el teu projecte, demana consell a amistats o coneguts que ja hagin creat una empresa. Recolzar-te en professionals et serà de gran ajuda i t’evitarà molts mals de cap.

 

emprendre

 

Un error comú és el desconeixement del mercat on volem entrar. Aquest és un factor molt determinant de l’èxit o no del teu negoci. Llançar-se a un mercat desconegut sense analitzar la competència ni els clients és molt perillós i podria acabar amb els nostres plans en pocs mesos. 

 

emprendre

 

El següent error que cometen els emprenedors és la mala elecció dels socis. El fet d’escollir malament a qui ens acompanya en el nostre projecte pot acabar en un fracàs absolut i fins i tot que hagis de renunciar a la teva empresa.

S’ha de tenir en compte que conèixer a una persona en un entorn determinat no és garantia que la relació com a socis sigui un èxit. Un gran amic/ga o un familiar de confiança pot ser un mal professional, i a l’inrevés.

 

emprendre

 

Un altre error és no donar importància al nostre equip. El més segur per a escollir als teus treballadors és definir el perfil professional que vols per a cada càrrec de l’empresa. 

Invertint una mica més de temps i cura en el procés de selecció, evitaràs possibles problemes o incomoditats.

És també un error a l’hora d’emprendre deixar de costat els aspectes legals i els tràmits. Tota empresa està sotmesa a una gran quantitat de lleis i normes que regulen el seu funcionament. Conèixer totes aquestes obligacions és pràcticament impossible per a una sola persona. Si l’empresa no té tot en ordre, s’exposa a multes i sancions.

De nou, recomanem deixar-ho en mans de professionals que t’ajudaran i guiaran durant tot el procés.

 

 

El darrer error que cometen els emprenedors és el de suportar costos fixos molt elevats. La plantilla de treballadors, els serveis, els arrendaments del local, són alguns dels costos fixos amb els quals comptarem. Cal fer comptes perquè no superin els ingressos.

Una bona forma de reduir en la despesa de la localització és, per exemple, treballar en un espai coworking. Estalviaràs alhora que tindràs accés a tot el que necessitis.

Ara que ja saps quins són els errors més comuns a l’hora d’emprendre, estàs preparat per crear el teu projecte?

Som el Business Center de Badalona, per donar visibilitat i possibilitats al teu negoci. 

A Espai 114 junts formem un equip; volem inspirar-te i acompanyar-te.