prioritzar

Estratègies per prioritzar les teves tasques a la feina

Si se’t complica prioritzar les teves tasques a la feina amb la intenció de ser més productiu i no saps com posar-ho en pràctica, t’expliquem unes quantes estratègies per aconseguir-ho.

 

El primer que has de fer és identificar allò que és important segons els teus objectius. És a dir, has de comprendre per què estàs treballant i això t’ajudarà a identificar les tasques prioritàries per a aquests resultats futurs.

 

Divideix els objectius més grans i generals en altres de més petits, i estableix per a aquests el temps que tens per complir-los. D’aquesta manera, pas a pas, et serà més fàcil arribar a la teva meta final.

 

El següent pas és prioritzar segons la importància i la urgència. És essencial saber quines tasques corren més pressa o són més rellevants i les hem de classificar i prioritzar en conseqüència.

 

Per garantir que tenim clares aquestes prioritats, podem crear una llista amb horaris i apuntar totes les tasques que hem de fer durant el dia i la franja horària que correspon a cadascuna.

 

Un altre punt a considerar és l’esforç. Què volem dir amb això? Quan hagis aclarit la teva llista de tasques, hauràs d’avaluar quines requereixen més dedicació. Tenint això en compte, et recomanem començar per les més senzilles i que t’ocupin menys temps i no et cansaràs tan fàcilment.

 

T’aconsellem també destacar les feines urgents. Proporciona una clara visibilitat de les prioritats i els terminis. Utilitza colors i esquemes per fer-ho més visual. Així identificaràs fàcilment quines tasques s’han de completar abans i planificar amb anticipació d’acord amb els terminis.

 

Quan les tasques en què estàs treballant no són difícils és molt fàcil administrar-les, però a mesura que augmenta la dificultat, les persones tenen més dificultats per prioritzar un sol objectiu.

 

En últim lloc, una tàctica per mantenir-se enfocat en cada tasca és identificar possibles distraccions i evitar-les al llarg del dia.

Un cop dit tot això, prova d’aplicar aquestes tàctiques per gestionar millor el teu temps i aconseguir més fàcilment eles teves metes.

 

Som el Business Center de Badalona, per donar visibilitat i possibilitats al teu negoci. A Espai 114 junts formem un equip; volem inspirar-te i acompanyar-te.