Les festes de Badalona: Cremada del Dimoni

Durant el mes de maig, les festes de Badalona donen llum a la ciutat amb la Cremada del Dimoni i diferents activitats per despertar el sentiment de pertinença de tots els Badalonins i Badalonines i omplir d’alegria la ciutat.Aquest és l’acte més simbòlic y representatiu  d’aquestes festes y es realitza el 10 de maig en la nit de Sant Anastasi.

Aquesta tradició té començament el 1940 quan Badalona es va inventar una nova festivitat per erradicar la depressió social causada per la guerra. Dins d’aquest període, l’origen del dimoni sorgeix de la cremada d’una figura per part d’uns pescadors a la platja de Badalona. És en aquest moment , on l’11 de maig d’aquell mateix any, es crema la figura d’un dimoni en honor a la ciutat , donant sentit a aquest dia durant els següents anys.

La tradició fa que cada any es faci un disseny diferent del dimoni, escollit a través d’ un certamen popular anomenat “CREMA’L TU”, on tots els habitants majors de 16 anys poden presentar-se amb els seus dissenys,  i d’entre els quals s’escollirà el guanyador.

Tot això, és possible ja que per a Badalona la participació dels seus habitants en les festes de maig és indispensable. La gent li dóna vida a les festes i aquest sentiment es reviu amb la venda de tots els seus productes i els diferents espectacles per als habitants de la ciutat.

Aquests espectacles van des del més important, que sería la Cremada del Dimoni, acompanyada de focs artificials i música , fins a activitats com concerts d’artistes coneguts, correfocs, parades amb figures, espectacles de dansa i poesia, actuacions per als infants, etc.

Com cada any, el dimoni representa un tema social concret. Per aquest 2023, el tema del disseny del dimoni ha sigut les zones de baixes emissions. On la figura del dimoni té diferents cotxes cremats al seu voltant, representant a aquells que no compleixen amb les normes de la ZBE.

Som el Business Center de Badalona, ​​per donar visibilitat i possibilitats al teu negoci. A Espai 114 junts formem un equip; volem inspirar-te i acompanyar-te.

 

Fem-ho cremar!