networking cowork

Networking: Eines i Beneficis

El networking consisteix en l’intercanvi d’informació entre professionals i empreses, que comparteixen interessos en comú, i que poden portar a un benefici laboral. Mai sap quina serà la persona que ens pot brindar una nova oportunitat que farà que la nostra vida professional faci un gir.

 

Comptar amb una estratègia de networking pot ser un gran benefici per adaptar el nostre negoci als temps actuals.networking en linia

 

Aquest terme s’estableix no només entre professionals, sinó també entre institucions i empreses que busquen construir relacions a llarg termini per obtenir un benefici mutu.

 

A més, la pandèmia i la normalització de la feina remota, han portat al món del networking una altra eina que està funcionant en molts sectors: els tallers en línia. Grans professionals arreu del món ofereixen cursos online que són una oportunitat per adquirir noves competències a la vegada que és una manera magnifica de vincular-se professionalment i conèixer a professionals als que no podríem aproximar-nos d’una altra manera.

 

Exemples d’alguns beneficis del networking:

  • L’establiment d’una aliança estratègica entre dues empreses amb l’objectiu d’augmentar les seves possibilitats de guanyar una licitació pública.
  • L’associació de dos o diversos consultors per augmentar les seves oportunitats professionals.
  • La col·laboració entre influenciadors a través de les xarxes socials per beneficiar-se de les xarxes respectives de seguidors.
  • L’intercanvi de contactes en diversos mercats per ampliar les xarxes d’influència de cada empresa o autònom.

 

 

Eines de Networking

La primera eina de totes és LinkedIn, ja que és una de les xarxes socials professionals més importants del món. Quan es crea un perfil d’empresa a LinkedIn i se selecciona el tipus d’empresa, l’algoritme ens posa en contacte amb altres de similars. Permet connectar amb nous professionals, empreses del mateix sector i socis amb els quals poder establir noves col·laboracions. A més ofereix la possibilitat d’anunciar i descobrir esdeveniments d’un determinat sector.

 

Una altra plataforma és la de Sharp. Aquesta és molt semblant a Tinder però en el món de l’empresa. Consta d’un sistema de targetes empresarials deslligables que funciona com a identificador per fer “match” entre usuaris.

 

Una altra manera fàcil de conèixer a persones interessants que aporten valor al nostre sector són els esdeveniments. La relació cara a cara proporciona una millor comunicació i un tracte més proper. Poden ser esdeveniments específics de la indústria, taules rodones, esmorzars de treballs o esdeveniments d’after hours.

 

Per últim, una de les millors opcions són els espais Coworking. Anar a treballar a una oficina amb altres professionals o autònoms és una de les maneres més útils i fàcils de fer networking. 

 

Som el Business Center de Badalona, ​​per donar visibilitat i possibilitats al teu negoci. A Espai 114 junts formem un equip; volem inspirar-te i acompanyar-te.