MAILCHIMP

MAILCHIMP: Què és i com utilitzar-ho a la teva empresa

Pot ser que alguna vegada hagis sentit parlar del Mailchimp, però realment saps com funciona? Es tracta d’una eina digital en la qual pots dissenyar, enviar i analitzar resultats d’una campanya d’email màrqueting.

Amb Mailchimp pots dissenyar des de zero i enviar una newsletter. A més, pots analitzar l’impacte del teu enviament i fer un seguiment de l’activitat dels teus subscriptors. Crear un compte en aquesta plataforma és totalment gratuït, i amb aquesta tarifa podràs fer més de 10.000 enviaments al mes.

Primers passos al Mailchimp

Una vegada has creat el teu compte a la plataforma, hauràs d’afegir la teva base de dades. Mailchimp t’ofereix diferents formes d’importar les dades de contacte que tens sobre els teus clients: nom, cognoms, email… En cas de no comptar amb una llista de contactes com a tal, sempre podràs crear-ne una des de zero a Mailchimp i afegir un a un els teus contactes.

Amb el llistat de contactes importat, ja pots començar a dissenyar la teva campanya. La plataforma et permet construir la teva newsletter mitjançant una eina molt intuïtiva en la que pots afegir, eliminar, modificar i personalitzar diferents blocs predissenyats.

Amb el disseny llest, únicament quedarà escollir el títol del mail, la descripció, i fer-ne el llançament. Però, abans d’això recorda previsualitzar l’enviament assegurar que tot està correcte i fer-hi una última repassada. Una vegada
comprovat que tot està correcte, pots escollir enviar-ho a l’instant o programarho per a una data i hora específica.

Com puc analitzar els resultats?

Si vols analitzar els resultats de les teves campanyes, has d’observar els informes que Mailchimp et mostra després de cada enviament. En aquests informes podràs veure quantes persones han obert el mail, quantes han fet clic
en els enllaços o quantes han escollit donar-se de baixa de la teva newsletter.

Ara ja coneixes la utilitat de Mailchimp per a comunicar notícies, ofertes o altra informació rellevant a tots els teus clients. Creus que pot ser útil per a la teva empresa?

Som el Business Center de Badalona, per donar visibilitat i possibilitats al teu negoci. A Espai 114 junts formem un equip; volem inspirar-te i acompanyar-te.