ordena tu lugar de trabajo

Ordena el teu lloc de treball amb Marie Kondo

Ordena el teu lloc de treball, tant el que es veu com el que no. D’organització ens pot parlar Marie Kondo. Per si no la coneixes, Marie Kondoés una organitzadora experta, una gran emprenedora i considerada el 2015 com una de les 100 persones més influents del món per la Revista Time. Bé, doncs ha escrit un nou llibre, “Joy at work”. Aquest intentarà ajudar-nos a treure més partit dels nostres negocis, perdre menys temps, liderar millor els nostres equips i gaudir de la nostra jornada laboral. Com a mínim, interessant, oi?

Els beneficis de l’ordre en realitat van molt més enllà de l’àmbit domèstic i són fàcilment aplicables a la nostra vida professional. Els consells de la Marie ens ajudaràn a optimitzar el nostre temps, ser eficients i centrar-nos en les tasques més importants. Limita el nombre de reunions innecessàries que pots resoldre amb un simple correu electrònic. Aprèn a prioritzar.

 

marie kondo

L’experta en ordre explica que la cerca d’articles perduts suma una mitjana d’una setmana laboral per l’any i empleat. En un lapse de quatre anys, això arriba a un mes complet. Només als Estats Units, aquesta pèrdua de productivitat equivaldria a 8.900 milions de dòlars anuals. Un altre exemple és una enquesta de treballadors als EUA i el Regne Unit, sobre la pèrdua de productivitat per oblidar contrasenyes, que arriba almenys 420$ per empleat anualment. En una empresa d’unes 25 persones, això equival a més de 10.000 $ a l’any.

Vist d’aquesta manera, els efectes del desordre són devastadors però, segons Kondo, no hi ha necessitat de preocupar-se. En l’ordre hi ha la solució. I aquests són els consells per mantenir el seu lloc de treball ordenat:

 

ordenar escriptori

1. Ordenar tant l’espai de treball físic com els aspectes no físics, Incloent el temps, la presa de decisions, la gestió d’equips, les reunions i les xarxes socials.

En una enquesta de mil adults americans actius, el 90% va considerar que el desordre va tenir un impacte negatiu en les seves vides. Baixa productivitat, mentalitat negativa, poca motivació i poca felicitat. És important mantenir un espai detreball ben ordenat, ja sigui a l’oficina, al coworking o al despatx o treballant des de casa, ja que passem moltes hores treballant.

Entre alguns dels consells de Marie per mantenir l’ordre en el treball, hi ha assignar un lloc específic per a cada cosa, buscant la màxima senzillesa i no dispersant espais d’emmagatzematge.

 

2. Triar només el que desperti la nostra alegria.

Si ens preguntem “això em porta alegria?” descobrim el que realment és important per a nosaltres. S’ha demostrat que ordenar el lloc de treball millora el rendiment i, en conseqüència, augmenta l’alegria que obtenim del nostre treball.

Quan et desfacis de tot l’innecessari i tinguis un espai de treball ben ordenat, veuràs la teva energia renovada.

 

organitzar

3. Evitar els excessos.

Quan estem inundats de coses, informació i tasques, els nostre cervell es desborda i perdem el nostre sentit de control i la capacitat de triar. Ja no som capaços de prendre la iniciativa o triar les nostres accions, oblidem que el treball és un mitjà per realitzar els nostres somnis i aspiracions i perdem l’amor pel nostre treball.

 

4. Abraçar el minimalisme

En relació amb el punt anterior, l’excés de pertinences és sovint amic del desordre i el caos. Recorda la premissa de “menys és més” per aplicar-la a tots els àmbits de la teva vida. Deixa d’acumular els tickets i factures que guardes per si de cas, suprimeix correus electrònics antics i llença tot el que ja no necessites. Et deixen una sèrie de Netflix sobre el Minimalisme.

 

ordenar el teu lloc de treball

5. Fer descansos.

De tant en tant cal aturar-se i realitzar alguns estiraments musculars. I no oblidem deixar que el correu electrònic descansi també.

 

Recorda: ordena el teu lloc de treball per mantenir la ment i les idees també ordenades.

Som el Business Center de Badalona, per donar visibilitat i possibilitats al teu negoci.

A Espai 114 junts formem equip; volem inspirar-te i acompanyar-te.