freelance

Consells per la vida d’un freelance

Un freelance o autònom és una persona que treballa per compte propi i està al capdavant de la seva empresa oferint serveis o productes.

 

Tota la responsabilitat de l’activitat laboral recau sobre la mateixa persona i això fa sovint complicada la conciliació amb la vida personal.

 

Si ets autònom, a continuació et donem alguns consells que et poden ajudar:

 

1. Establir objectius clars.

Marcar els objectius als que es vol arribar. Aquests objectius han de ser específics, mesurables, realistes i estar acotats a un termini concret. Això ens durà a establir metes i submetes que seguir dia a dia, a més de guiar-nos i aportar motivació.

2. No deixar de buscar oportunitats.

Dedica algunes hores setmanalment a buscar en plataformes de treball. Encara que no et falti feina, realitza aquesta cerca de forma regular per mantenir-te informat de l’estat del teu sector i, qui sap, trobar una gran oportunitat per a la teva empresa.

3. Col·laborar amb altres autònoms.

No dubtis en unir-te a altres autònoms del mateix sector o complementaris al teu. Pots unir-te per compartir idees, projectes més grans… A més, és una bona manera de saber com treballen altres persones i aprendre d’aquestes.

4. Establir unes tarifes adequades al teus productes/serveis.

Es necessari tenir unes tarifes establertes i actualitzar-les amb el pas del temps. No dubtis en informar-te sobre els preus de la competència del teu àmbit i considera el que pots oferir. Considera apujar el preu dels teus productes/serveis si tens un volum de feina superior al que pots abastar.

5. Imposar-se un horari i unes vacances

Encara que ser freelance és un treball molt dur, en el que has de treballar moltes hores fins i tot caps de setmana, has d’obligar-te a separar el treball de la vida personal. Si no ho fas, pots arribar a sentir-te sobrepassat.

 

Amb aquests tips esperem ajudar-te a conciliar la vida d’autònom amb la personal.

 

Som el Business Center de Badalona, per donar visibilitat i possibilitats al teu negoci.

Espai 114 junts formem un equip; volem inspirar-te i acompanyar-te.