Maneres de trencar el gel en una videotrucada

La pandèmia ha suposat un abans i un després en el món laboral. Un dels aspectes més significatius és l’acceleració de la digitalització de les empreses.  Aquesta ha suposat una reducció de costos gràcies al teletreball, més facilitat per treballar de manera segura i menys estrès.

Alguns estudis demostren que el 80% dels treballadors gaudeixen més treballant a casa que a l’oficina, afirmen estar menys estressats i pensen que són més productius. Aquest factor afecta positivament a l’empresa, ja que són menys costos i consum del material de l’oficina.

Treballar des de casa i fer reunions per videotrucada ha demostrat ser molt útil per la gestió diària de les tasques, ja que ens estalvia tant costos, com temps (desplaçaments, materials, viatges de treball…).

 

És important mantenir-se connectat als companys/socis/clients en la nostra jornada laboral i hem de procurar a mantenir-nos enfocats per ser productius. Trencar el gel ens ajuda, aporta un bon ambient, involucra a tots i fomenta la comoditat en la videotrucada.

 

Et mostrem algunes maneres de trencar el gel en una videotrucada:

  • La presentació és un bon primer pas per trencar el gel.

Presenta’t amb el teu nom, d’on ets, quin és el teu lloc de treball… Digues tot allò que sigui interessant i important per a la resta. A més, hem de tenir molt en compte també la comunicació no verbal, ja que pot transmetre tot el contrari del que estàs dient. Per tant, compte amb aquest aspecte. Procura mantenir una postura i to de veu correctes, una vestimenta adequada… Tal com afirma l’experta en comunicació Tessa Aparicio-Curreen, és molt considerable tenir en compte la manera amb què ens dirigim al públic.

  • Comenta un tema d’actualitat.

És fàcil i a més una bona manera de trencar el gel. És una oportunitat per fer participar a tots als participants i involucrar-los a tots en la conversació.

  • Crea equips.

Es pot dividir la reunió (en el cas de ser un grup gran) i fer-los participar entre ells o bé una altra opció és fer participar en els integrants en el xat.

En definitiva, el més important és crear un bon clima de treball a la reunió, ja que això farà que la gent estigui còmoda, es trencarà el gel de manera espontània i no caldrà fer cap dinàmica perquè sortirà sol.

 

Som el Business Center de Badalona, per donar visibilitat i possibilitats al teu negoci.

Espai 114 junts formem un equip; volem inspirar-te i acompanyar-te.