que es el blue monday

Què és el Blue Monday

Avui dilluns, 18 de gener de 2021, és Blue Monday,considerat el dia més trist de l’any, però per què? Quina raó fa que sigui considerat el dia més trist? A continuació t’expliquem la raó de que tingui aquesta consideració negativa.

 

Blue Monday

Per què es considera el dia més trist de l’any?

Aquest desafortunat reconeixement va sorgir el 2005, quan el psicòleg Cliff Arnall va intentar calcular quin es el pitjor dia de l’any. Per fer-ho va tenir en compte el clima, les grans despeses nadalenques i els propòsits frustrats d’anys anteriors. També va introduir estadístiques de nivells motivacionals, entre altres dades, per acabar de calcular quin dia resultava guanyador d’aquesta mala “fama”.

Cliff Arnall, es va fixar en el que li deien els seus pacients, va analitzar els factors que estressaven als que assistien als seus tallers i va concloure que el tercer dilluns de gener de cada any era “particularment depriment”.

En anglès, l’adjectiu blue (blau) s’utilitza per descriure coses tristes o depriments. És per això que va denominar a aquest dia com Blue Monday (dilluns trist).

Malgrat el seu estudi i conclusió, moltes persones critiquen les seves teories i qüestionen la seva tesi.

I tu, què en penses d’aquest dia?

combatre blue monday

Enfrontem el Blue Monday amb el millor SOMRIURE.

Sabem que aquest dia ens incita a deixar-nos portar per la tristesa i l’apatia, així que des d’Espai114 volem animar-vos a ser positius i donar la volta al Blue Monday.

1. Mentalitza’t que és un dilluns més i no ha de ser millor o pitjor que qualsevol altre. Tu decideixes l’actitud amb què afrontar el dia.

2. Vigila el que passa per la teva ment. No et deixis portar pels pensaments negatius i pren el control enfocant-los en les coses bones.

3.Si realment sents que no és el teu millor dia, evita prendre decisionsque puguin estar motivades pel teu estat d’ànim.

4. Per animar-te, realitza activitats que et motivin i diverteixin. Un cop acabada la teva jornada laboral (o abans de començar-la), fes activitats que t’evadeixin com fer exercici, veure sèries o dedicar temps al teu hobby.

5. Finalment, no hi ha dia trist que persisteixi passant una bona estona en bona companyia. Tracta d’envoltar-te d’algun membre del teu grup bombolla per deixar de banda els pensaments negatius.

 

Espai 114 sempre està a la teva disposició per ajudar-te a tu i a la teva empresa.
Aquí trobaràs tot el que et podem oferir.

 

Som el Business Center de Badalona, per donar visibilitat i possibilitats al teu negoci.

A Espai 114 junts formem un equip; volem inspirar-te i acompanyar-te.