Coworking

Vols muntar un coworking?

Segons la nostra experiència a Espai114, volem oferir-te diversos consells davant la situació que vulguis crear el teu propi coworking.

En primer lloc, has de realitzar una investigació exhaustiva del mercat segons la teva zona. Estudiant la demanda actual d’espais de coworking, la competència i les necessitats específiques d’aquells professionals o empreses a les quals vas dirigir-te.

Amb aquesta investigació trobaràs la demanda existent a la ubicació que triada, la competència ja implantada o que pretén crear-se aviat, el perfil del seu públic objectiu, que variarà en funció de la ubicació, el pricing implantat en els competidors i els seus diferents models comercials, així com ubicacions ideals on construir el teu negoci.

És important, tenir en compte que la ubicació del teu coworking és una variable fonamental per garantir el seu èxit. Cerca un lloc cèntric i de fàcil accés, preferiblement a prop d’ àrees amb negocis, universitats o centres d’ activitat empresarial amb una bona connexió de transport públic i suficient estacionament.

Dissenya un espai útil i atractiu que transmeti ganes de col·laborar i ser productius. Considera diferents tipus d’ àrees, com espais oberts, sales de reunions, zones de descans i àrees privades amb una estable connexió a Internet d’ alta velocitat i material d’ oficina adequat. Tret que siguis arquitecte, dissenyador o que tinguis una gran experiència en aquest àmbit, hauràs d’escollir professional adequat que capti i desenvolupeixi correctament la teva idea.

Has d’oferir serveis i comoditats als teus clients per agregar valor al desenvolupament de la seva activitat. Aquests serveis inclouen: assistència 24 hores, servei de recepció, sales de reunions completament equipades, àrees de descans amb cafè i refrigeris, impressores i escàners, i servei de neteja.

Normalment, el coworker desitja tenir llibertat de decisió i flexibilitat. Per a això, presta diferents opcions de filiació i plans de lloguer flexibles per poder adaptar-te a totes les necessitats dels teus clients. Pots oferir el caràcter mensual, diari o fins i tot per hores, segons el que exigeixi el teu mercat objectiu. Això t’ajudarà a adaptar-te a les seves diferents situacions, obtenint més oportunitats per al teu negoci.

Si en ser dinamitzador i gestor del coworking no tens més activitats i pots centrar tota la teva atenció en la gestió de l’àrea amb dedicació plena, fomenta la interacció i el networking entre els membres del teu equip, organitzar esdeveniments, tallers i activitats, que promoguin la col·laboració i intercanvi de coneixements. Això ajudarà a crear un ambient més comunitari i atractiu per als altres professionals.

Dissenya una estratègia de màrqueting efectiva i segura per promocionar el teu coworking. Amb la utilització de canals com xarxes socials, anuncis en línia, col·laboracions amb altres empreses locals i esdeveniments comercials per poder mostrar el teu espai a la resta de persones. Per a això, tens a la teva disposició eines de pagament, com Adwords o campanyes específiques en xarxes socials i múltiples canals gratuïts. Sempre que tinguis l’oportunitat de promocionar-te, fes-ho.

Assegura’t de tenir una planificació financera sòlida. Per aconseguir-la, calcula tots els teus costos inicials, com poden ser el lloguer del local, el mobiliari, els serveis públics i el màrqueting. També recorda considerar els ingressos esperats en funció de les filiacions i altres serveis addicionals. Si ofereixes plans flexibles de contractació, provocaràs que els teus ingressos no siguin estables. És important tenir en compte això, ja que, és fonamental per al sector. Finalitzant amb la planificació, busca serveis addicionals que aniràs descobrint durant la teva investigació de mercat, que aportin estabilitat econòmica.

Brinda un servei al client excel·lent. Escolta les necessitats dels teus clients i tracta de trobar la manera de satisfer-les. Respon amb rapidesa les consultes i ofereix solucions que funcions davant els problemes que puguin aparèixer. Tot i que, per donar aquest bon servei, cal tenir formació específica i experiència, la disponibilitat total i orientació al client, poden servir-te de gran ajuda.

Una vegada que el negoci estigui en funcionament, mantingui’s al corrent dels desenvolupaments del mercat i de les demandes professionals. Realitzi ajustos i millores en el seu espai i els serveis de l’ empresa segons sigui necessari per continuar sent competitiu i poder complaure els seus clients amb els canvis realitzats.

Som el Centre de Negocis de Badalona, per donar visibilitat i possibilitats al teu negoci. A Espai 114 junts formem un equip; volem inspirar-te i acompanyar-te.